Bemutatkozás

Engedje meg, hogy néhány szóban bemutassam vállalkozásom.

Új gazdaságom fő tevékenységi köre a Mangalica sertés tenyésztés, melynek alapját képezi a 14 db törzsállomány, mely fajtatiszta mangalica sertésekből áll, annak szaporulata, és hízóállomány. A teljes állatlétszám 114 db.

Kizárólag természetes saját gazdaságunk által megtermelt GMO mentes, takarmányozás. Csöves kukoricára alapozott száraztakarmány. Az állatok soha nem esznek moslékot, és tápot. Kiegészítő takarmány kertészeti melléktermékek csemegekukorica, tökfélék, takarmányrépa.

A gazdálkodásom során a mangalica sertéseknek az alaptakarmányt, árúkukoricát, tritikálét, napraforgót 100%-ban saját termelésből fedezem. Melyet részben saját tulajdonú termőterületemen és bérelt területemen termelek. Az összes terület méretem 30,1 ha.

A szántóföldi termékeket a KITE ZRT részére értékesítem, melynél integrátori szerződés keretében az inputanyagokra hitelkerettel is rendelkezem.  Kertészeti termelés 13.50 ha fő értékesítési csatorna a nyíradonyi Zöld Kert TÉSZ, melynek tagja is vagyok.

A mangalica sertéseket a PICK Zrt. részére értékesítem, mely stabil felvevő piacot jelent a mangalica mint őshonos kuriózumot jelentő sertés, mely alapját képezi a téli szaláminak, valamint a spanyol serrano sonkának.

2014 évben pályáztam Európai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Alapból a fiatal

mezőgazdasági termelők indulásához pályázatra, melynek keretében létrehoztam Egyéni vállalkozásom, gazdaságomat. A pályázat keretében az első 3 évben a vállalt üzemméretem 12,7 EUME, az utolsó két gazdálkodási évben 18,64 EUME. A pályázat keretében az elnyert támogatás összege 40 000 Eurónak megfelelő forintösszeg. Ezen támogatási összeget állatállomány vásárlásra, földterület vásárlásra (6 ha), földterület bérlésre (3,5 ha), és a gazdálkodás indításához kívánom felhasználni.

Termékeimről, gazdaságomról részletesen tájékozódhat a honlapomon www.dombosimangalica.hu, vagy előzetes bejelentkezés után várom személyesen is a gazdaságom bemutatására.